Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: JENNY INGEMARSSON
Arkivbild. Bild: JENNY INGEMARSSON

Mycket gott betyg till Strömstads hemtjänst

Enligt Socialstyrelsens senaste mätning av hemtjänsten i Sveriges kommuner, är brukarna i Strömstad mycket nöjda. Som helhet är hundra procent nöjda med hemtjänsten.

Undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" vänder sig till alla personer som är 65 år eller äldre och som bor hemma med stöd av hemtjänst, eller på särskilt boende.

I 2019 års undersökning fick 219 991 personer med äldreomsorg i Sverige möjlighet att medverka. 57 procent av dem, 124 997 personer, svarade på enkäten.

I Strömstad har 83 personer svarat på enkäten, vilket är 62 procent av dem som fått enkäten. Av dem är hela 100 procent av de svarande mycket nöjda, eller ganska nöjda med hemtjänsten. Det är en ökning från 95 procent från förra årets enkät.

98 procent av de svarande tycker att personalen utför sina arbetsuppgifter på ett mycket bra eller ganska bra sätt. 100 procent tycker att personalen brukar bemöta dem på ett bra sätt, samt att de känner förtroende för personalen.

45 procent av de svarande uppger att de då och då besväras av ensamhet, och 11 procent säger att det sker ofta. Det är en ganska vanlig siffra sett till riket.

83 procent tycker att det är mycket lätt eller ganska lätt att få kontakt med hemtjänstpersonalen vid behov.

– Vi är mycket stolta över vår personal och vad vi gör för våra invånare, säger enhetscheferna Annika Unger och Bente Dahlgren på kommunens hemsida.

I Tanum är 92 procent av de svarande mycket nöjda eller ganska nöjda med hemtjänsten.