Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Misstänkta för Saltömordet går fria

Kroppsdelar fiskades upp i svarta paket och två män greps misstänkta för styckmordet. Nu släpps de två männen som tidigare var misstänkta för brottet.

Chefsåklagare Daniel Edsbagge har beslutat att lägga ner förundersökningen mot de två män som tidigare varit misstänkta för styckmordet på Saltö.
I september 2013 hittade sportdykare utanför Saltsjö kvarlevorna av en död 64-årig man. Två personer greps i januari 2014 misstänkta för mordet men släpptes tre månader senare. Nu avskrivs misstankarna mot de båda männen helt.
– Vi lägger ner förundersökningen mot de två männen eftersom misstankarna mot dem inte har stärkts under den senaste tiden, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.
Polisutredningen kommer att fortgå.
– Polisarbetet fortsätter alltjämt eftersom att det har begåtts ett mord som inte är uppklarat än, säger han.
Ärendet ligger därför hos polisen. Ingen är i nuläget misstänkt för mordet.
– Utredningen, som varit omfattande, har inte givit skäl att misstänka någon annan. Vi måste skriva av misstankarna mot männen då vi inte kommer vidare, säger Daniel Edsbagge.

Att misstankarna mot männen kunde läggas ned pratade Daniel Edsbagge om redan i mars.

– Det finns inte tillräckligt med bevis för att räcka till åtal, sa han då.

Kriminalinspektör Sten-Rune Timmersjö har tidigare berättat om förhören med de två männen.

– Det var lite udda. I de flesta fall finns det någon slags kommunikation med de misstänkta men här fanns det inte riktigt det.

Männen ska ha använt sig av en skylt med "inga kommentarer" i stället för att tala med polisen.

Sten-Rune Timmersjö bekräftar att ärendet kommer att fortsätta. Han är noga med att påpeka att även om misstankarna i ärendet läggs ner så kommer polisen fortsätta att arbeta med fallet.

– Det är ett mord och det prioriterar vi högt. Det är högst upp i kedjan, säger han.

Hur prioriterar ni det här fallet?

– Vi har några mord vi arbetar med och vi hinner inte med alla samtidigt. Det finns annat som prioriteras högre, säger han.