Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT
Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Misshandlade sin sambo – döms till fängelse

Efter att kvinnan anmälde mannen för misshandel första gången lades förundersökningen ner. Men nu döms han till sex månaders fängelse.

Första gången kvinnan anmälde mannen för misshandel var under våren i fjol då de var sammanboende i Strömstads kommun. Vid tre tillfällen skulle han ha våldfört sig på henne genom att bland annat utdela slag mot huvudet och ta strypgrepp. Under sommaren lades förundersökningen ner i brist på bevis.

Mannen och kvinnan flyttade isär men i mars återkom han till hennes hus med en vän för att hämta en väska. Vid det tillfället slog han henne i ansiktet och på kroppen, drog henne i håret och sparkade henne på benen. Han hotade henne också genom att säga att hon var ”färdig”.

Strax därpå häktades mannen och har nu dömts till sex månaders fängelse. Även om tidigare förundersökning lades ner är brotten från i fjol inräknade i domen. Uddevalla tingsrätt bedömer att det inte finns skäl att ifrågasätta hennes trovärdighet i målet. I bevisföringen finns också video- och ljudupptagningsmaterial från en av händelserna.

Mannen, som är i 50-årsåldern, är tidigare dömd i Norge för bland annat knivhot, stöld och narkotika­innehav.

Förutom att ha misshandlat och hotat sin exsambo döms han också för grovt rattfylleri och för att ha hotat en kvinna som han hade en ouppklarad fordonsaffär med. I sms till henne har han skickat bilder på vapen och handgranater och skrivit kränkande om hennes islamska trosuppfattning.

Mannen döms att betala 45 000 kronor i skadestånd till sin ex­sambo.