Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minskad smittspridning i Strömstad - ökar i regionen

Enligt ny statistik för vecka 36 så redovisas ett registrerat fall av covid-19 i Strömstad.

1843 fall registrerades vecka 36 i Västra Götaland, det är en ökning med 34 procent från vecka 35. Det är i åldersgruppen 10-19 år som smittspridningen ökar, den grupp som står för flest ovaccinerade. 605 fall av totalt 1 843 tillhör gruppen 10-19 år.

Smittspridningen fortsätter att sjunka i Strömstad, från att ha haft två fall vecka 35 så är det för vecka 36 bara ett bekräftat fall av covid-19 i kommunen.

När det gäller personer bosatta i Tanums kommun bekräftades två nya sjukdomsfall under vecka 36. Siffran för vecka 35 var tre.

– Pandemin är inte över, den pågår för fullt. Smittspridningen ökar och främst bland de yngre. Det gäller fortfarande att vi måste hålla avstånd till varandra, vi måste vara försiktiga när vi umgås. Och framför allt – alla som kan vaccinera sig måste se till att göra det. Vänta inte. Det bästa tillfället är nu, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Under torsdagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson att barn mellan 12 och 15 år kommer erbjudas vaccin under hösten.

– Vi har följt utvecklingen de senaste månaderna och vägt fördelar mot nackdelarna, sa generaldirektör Johan Carlsson.

Nya råd kom också under pressträffen och ska gälla för de som är ovaccinerade efter 29 september när många av de restriktioner släpps.

Ovaccinerade bör inte gå på större evenemang, som teater eller idrottsevenemang, meddelade Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.