Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Brocker, kommundirektör, tar nu på sig tre vd-uppdrag. Bild: Linda Smith
Mats Brocker, kommundirektör, tar nu på sig tre vd-uppdrag. Bild: Linda Smith

Mats Brocker tar tillfälligt över vd-poster

Det blir Mats Brocker som från den 1 januari axlar uppdraget som tillförordnad vd för de kommunala bolagen Strömstadsbyggen, Strömstadslokaler och Strömstanet.

Nuvarande vd för de tre kommunala bolagen i Strömstad, Göran Wallo, har meddelat att han går i pension vid årsskiftet, men kommer att stanna kvar i organisationen för att hjälpa sin efterträdare fram till sommaren.

– Jag är beredd att ta det här ansvaret i en tillförordnad roll, säger kommundirektör Mats Brocker.

Samtliga styrelser i de tre bolagen har ställt sig bakom beslutet. Mats Brocker tillträder på vd-posterna den 1 januari, och kommer att kombinera uppdraget med sin nuvarande tjänst som kommundirektör i Strömstads kommun.

Hur ska det gå ihop?

– Jag förstår frågan. Men det här är en konstruktion som inte är så ovanlig – i Lysekil har man till exempel en kommundirektör som samtidigt är vd för kommunala bolag. Vi har bedömt att det är en bra lösning, som kan bidra till att vi mer fogar ihop kommunen och dess bolag. Och jag bedömer att det kommer att gå ihop, förutsatt att vi har en operativ ledning i de olika bolagen.

Beslut om en tillförordnad vd tas i väntan på en mer långsiktig lösning på vd-uppdraget.

– Nu behöver vi i alla fall inte fundera på hur vi ska lösa det till den 2 januari, så får kommunen lite mer tid på sig att hitta en permanent lösning. Sedan får vi se om det blir en vd för flera bolag som tidigare, eller om det blir något annat upplägg, säger Mats Brocker.