Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordby Supermarket-hallen blir återigen arenan för massvaccination. Bokningen hos Doktorbjörn är öppen. Bild: Thomas Bennelind
Nordby Supermarket-hallen blir återigen arenan för massvaccination. Bokningen hos Doktorbjörn är öppen. Bild: Thomas Bennelind

Massvaccinering med ny aktör

Det blir massvaccinering i Nordbyhallen vid Strömsvallen på lördag. Västra Götalandsregionen har snabbinkallat Edsföretaget Doktorbjörn, som annars vaccinerar i Dalsland. Det finns gott om tider och vaccin.

Frågan från regionen kom i fredags och företaget ställde snabbt in sig på en utryckning till Strömstad. I Dalsland är vaccintäckningen redan god.

Erbjudandet på lördag riktar sig till dem som är 45+ , alternativt yngre men tillhör en riskgrupp. Bokningen sker på Doktorbjörns hemsida.

– Det är lätt. Vi kräver inte Bank-ID så man kan ta hjälp om man inte är datorvan, säger Josefin Belfrage vid Doktorbjörn.

Däremot måste man visa legitimation vid vaccineringen.

Företaget har gott om vaccin och kommer att kunna klara betydligt fler än 1000 vaccinationer.

Det är möjligt att sätta upp sig på en reservlista om man är yngre än 45. Det kan löna sig, företaget har gott om vaccin och kommer att kunna klara betydligt fler än 1000 vaccinationer.

Enligt formuläret krävs att man är bosatt i Västra Götaland för att boka tid. Den som har en allvarlig allergi bör inte heller boka sig till massvaccinering utan ta kontakt med sin vårdcentral, säger Josefin Belfrage.

Tiderna är ordnade i moduler om 15 minuter och det finns kapacitet att vaccinera 40-70 personer inom varje 15-minutersintervall. Efter sticket ska man vänta 15 minuter för att se ingen allergisk reaktion uppträder. Väntetiden tillbringar man utomhus, för att minska smittriskerna.

Den som fått sin första dos i Strömstad får även andra här.

Andra dosen tas inom 7-8 veckor – tiden emellan dos ett och två har successivt förlängts för att så många som möjligt snabbt ska få en första dos. Den som fått sin första dos i Strömstad får även andra här och kommer inom kort att kunna boka även den på Doktorbjörns hemsida.

Läs också: En dos tros inte räcka mot deltavarianten - ändå dröjer dos två

Läs också: Massvaccineringen igång på Tanum shoppingcenter