Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Man rånad och misshandlad av trio

En man har blivit rånad under vapenhot av tre män i Skee. Enligt polisen ska de ha slagit offret med ett tillhygge, stulit hans bil och stuckit iväg med den. Polisen har hittat en utbränd bil i Dals-Ed som de misstänker är samma bil.

Vid 21-tiden på söndagskvällen blev en man i 55-årsåldern överfallen av tre män i Skee. Rånet ska ha skett utomhus, nära offrets hem. Mannen ska bland annat ha blivit slagen i ansiktet och rånarna hotade honom med skjutvapen.
– Man har gett sig på den här mannen. Man har stulit en bil, kontanter och en mobiltelefon av äldre modell. Mobilen har vi hittat, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Rånarna ska ha försvunnit i mannens bil och polisen söker i området efter gärningsmännen.
– Man har på något sätt kommit över mannens bil och vi söker efter de här personerna, säger Johan Ljung.
– Vi har även kontaktat polisen på den norska sidan om de nu skulle försöka komma undan den vägen, säger Ljung.

Offret ska ha fått ett slag av någon form av tillhygge. Enligt polisen ska han inte vara allvarligt skadad.
– Nej, det verkar inte vara allvarligt men han har fått någon blåtira.

Lite senare på söndagskvällen, strax innan klockan 22, larmades räddningstjänsten till en bilbrand i en sandgrop i Dals-Eds kommun. Polisen misstänker att bilen är den som stals vid rånet.
– Det fanns en del som tydde på att det var den. Den är tagen i beslag för teknisk undersökning. Så får vi se om det går att spårsäkra något från den och om det är den bilen, säger Peter Nordengard vid polisen.
På måndagseftermiddagen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

Söndagens bilrån var inte det första som skett i Skee den senaste tiden. I januari dök tre maskerade män upp vid en verkstad i Skee och tvingade under vapenhot till sig en exklusiv bil. De misstänkta rånarna greps dock den gången och har nu blivit åtalade vid Uddevalla tingsrätt – om de är skyldiga handlar det alltså om andra gärningsmän den här gången