Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sten Rune Timmersjö, chef vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal (arkivbild). Bild: Stefan Bennhage
Sten Rune Timmersjö, chef vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal (arkivbild). Bild: Stefan Bennhage

Många tips har kommit in efter överfallsvåldtäkten

Polisen har fått in 20–25 tips om kvällen för överfallsvåldtäkten, berättar Sten-Rune Timmersjö vid polisen. Han vill dock avråda folk från att lägga ut bilder och utpekanden på sociala medier.

På måndagsförmiddagen berättar Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal som arbetar med fallet, att kvinnan som utsattes för överfallsvåldtäkten i Strömstad förra helgen lämnat en beskrivning av gärningsmannen.

– Ja, hon har gett en viss beskrivning så vi vet ungefär vad det är för en person vi letar efter. Han var okänd för henne. Men för utredningens skull vill inte gå in på beskrivningen.

Har ni några dna-spår eller liknande från mannen?

– Jag vill inte gå in på exakt vad det är vi har, men ja, vi har spår som vi skickat in till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys.

Sedan våldtäkten har det förekommit uppgifter i sociala medier, speciellt riktat mot en specifik man – men Sten-Rune Timmersjö vill starkt avråda från sådant.

– Det är dumt att peka ut en person, och lägga ut bilder på Facebook. Det kan lätt spåra ur. Jag vet vem det handlar om och det finns inget som tyder på att han är inblandad i det som hände med kvinnan.

Avråder från utpekanden i sociala medier

Sten-Rune Timmersjö vill poängtera riskerna med att peka ut någon som våldtäktsman, och som alla kanske inte är fullt medvetna om.

– Det skulle kunna leda till att någon i värsta fall tar saken i egna händer, och det vore riktigt illa.

Polisen har dock fått in en hel del tips som är intressanta och som man jobbar med.

– Det rör sig om 20–25 tips som vi arbetar med, och vi tar gärna emot fler tips och iakttagelser från den kvällen, särskilt mellan 00:30 och 01:00 som var tidpunkten då överfallet skedde, säger Sten-Rune Timmersjö.

Vid kvällen för händelsen, natten till lördagen den 13 mars, hade kvinnan varit på en privat fest med 3–4 deltagare.

– Vi har hört de personer som var med. Hon följdes hem en bit av vägen av en av kvinnorna från festen, och henne har vi pratat med.

Finns bilder från övervakningskameror

Polisen kan även kartlägga en del av kvinnans väg genom stan den natten genom bilder från övervakningskameror.

– Det finns filmer som vi tittat på för att ha kolla på vilka som rörde sig i stan vid den tiden. Vi har även fått tips om saker som hänt under kvällen och folk som rört sig ute, och det är sådant vi arbetar vidare med, säger Sten-Rune Timmersjö.

LÄS MER: Maskerad man våldtog kvinna i Strömstad

LÄS MER: Polisen om utredningen: ”Haft flera vittnesförhör”