Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Levande risbuskar och motorsågsmassaker i Krokstrand

För åttonde året arrangerade Krokstrands Idrottssällskap spökpromenad, i år med en ny skrämmande slinga.

Rosa skymningsljus sänker sig över horisonten, snart badar skogen i mörker med undantag från fladdrande sken av marschaller. Onsdagen den 30 oktober arrangerade Krokstrands Idrottssällskap spökpromenad. Det var den 8:e promenaden sedan traditionen tog vid 2012.

– Det började som något kul för de lokala barnen, men det var många som kom inifrån Strömstad redan första året. Det har varit väldigt uppskattat både bland barn och vuxna och det är många som hör av sig långt i förväg varje år för att ta reda på när det är, berättar Åsa Nylander, lek och idrottsansvarig i KIS.

Det var 200 personer som gick årets promenad, en minskning sedan föregående år, någonting som Åsa Nylander tror kan ha berott på att man valt att göra ett platsbyte och i stället hålla vandringen från Krokens Gård.

– Kommentarerna från dem som gick har varit väldigt positiva, det blir något helt nytt även för de som gått varje år sedan vi började 2012. Vi är väldigt tacksamma för att bröderna Larsson lät oss hemsöka deras skog och gårdsplan, säger Åsa Nylander.

Utmed slingan fanns 27 levande spöken, mängder av rekvisita och en hel del stenhuggarkultur. Döingar, galna häxor, motorsågsmassaker och levande risbuskar, var bara några av de saker som gick att stöta på ute i mörkret.

Åsa Nylander avslutar med att hälsa alla välkomna till nästa års promenad.

– Vi kör igen onsdagen på höstlovet nästa år, varmt välkomna!