Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Lastbilschaufför körde på Jan – åtalas

Jan Wahlqvist, 75, var med om en dramatisk trafikolycka i Strömstad förra sommaren. I dag, ett och ett halvt år senare, har han fortfarande men. Nu åtalas lastbilschauffören som körde på honom, men nekar till brott.

Det var sommaren 2018 som Jan Wahlqvist var ute och promenerade i centrala Strömstad. När han kom ut från apoteket och skulle korsa vägen vid ett oövervakat övergångsställe kom plötsligt en lastbil i full fart – och körde på honom.

– Det var en ren olyckshändelse, det var i slutet av juni och trångt på torget, han såg väl en lucka och såg aldrig mig, säger Jan Wahlqvist.

Fick åka ambulanshelikopter

Ambulansen kom, men för att hinna fortare till Näl mötte en ambulanshelikopter upp i Tanum. Jan fick ligga på sjukhus i en vecka. Där konstaterades att hans ena fot var helt krossad – och han hade brutit höger ben. Hela sommaren fick han sitta i rullstol.

– Det var ingen höjdare, säger han.

Numer har han vårdpersonal som kommer och lindar om hans fötter och ben flera gånger i veckan.

– Mina fötter krossades och det är inte bra ännu så att, ja, jag kommer aldrig bli helt återställd, säger han.

"Hyser inget agg"

Nu åtalas lastbilschauffören för vållande till kroppsskada, men nekar till brott.

– Fel har han gjort eftersom han körde på mig, men jag hyser inget agg mot honom, säger Jan.

Nu har han svårt att hitta skor som passar, då fötterna, särskilt den högra, är rejält svullen fortfarande. Men han är positiv, trots den svåra situationen.

– Största problemet är att jag inte hittar några skor, det är klumpigt och besvärligt men annars går det skapligt, säger han.