Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Långa köer efter olycka – väg stängdes av i flera timmar

En lastbil körde in i mitträcket på E6 i höjd med Skee under tisdagen vilket ställde till stora problem i trafiken. I flera timmar var vägen avstängd och trafiken fick ledas om. Ingen person skadades i samband med olyckan och lastbilen kommer att bärgas från platsen.

Det var strax efter klockan 13.00 som trafikolyckan ägde rum mellan Skeemotet och Sältenmotet.

Räddningstjänsten ryckte in med enheter från tre stationer och motorvägen stängdes av i båda riktningar.

Enligt SOS Alarm var det en lastbil som kört ini ett mitträcke men ingen ambulans behövdes larma till på platsen. Lastbilen, som stod illa till på vägen, läckte diesel vilket fick räddningstjänsten att fatta beslutet att tömma tanken.

– Det ska även vara en del bråte på vägarna som räddningstjänsten håller på att sanera, sa William Kokkonen, teamledare på SOS Alarm, vid 15-tiden.

Bråte från olyckan har också spridit sig till den mötande körbanan vilket gjort att vägen stängts av även i norrgående riktning. Det sa Strömstads Tidnings fotograf Lars-Henrik Aas som befann sig på platsen.

Räddningstjänsten var på plats med enheter från tre olika stationer och enligt Trafikverket var vägen avstängd först i södergående riktning, sedan även i norrgående, där trafiken leddes om via länsväg 990, gamla E6.

– Det ska vara långa köer vid olycksplatsen, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Kör försiktigt och håll avstånd till fordonet framför

Vid klockan fem var polisen fortfarande kvar vid olyckan för att bland annat dirigera om trafiken och man inväntar fortfarande bärgning av lastbilen. Räddningstjänsten har kunnat lämna platsen och trafiken ska vid 18-tiden kunna flyta förbi olycksplatsen.

Polisen uppmanar allmänheten att köra försiktigt eftersom det är halt på vägarna.

– Kör försiktigt och håll avstånd till fordonet framför, sa Stefan Gustafsson under tisdagseftermiddagen.