Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lågpriskedja har öppnat i stora lokaler i Gallerian

Övervåningen i Gallerian Strömstad har fått en ny stor lågprisbutik. Hemcompaniet som premiäröppnade under fredagen har en yta på 1 000 kvadratmeter. Det är den första att ta plats i Bohuslän.

En hel del kunder passerar genom butiken och delägaren, Viktor Rådh, har fullt upp med att ställa i ordning bland varorna när tidningens reporter kommer dit.

– Det har varit stressigt. Vi har jobbat hela natten och det är lite körigt. Det kommer varor hela tiden, och mycket mer är på väg, men det kommer bli bra till slut, förklarar han medan han försöker få på plats en skylt.

Företaget är familjeägt och det var hans pappa, Jonas Rådh, som startade det 2007. Den första butiken öppnades i Lidköping och de övriga butikerna finns i Trollhättan, ­Falköping och i Tibro.

Konceptet är att ha billiga varor för hemmet, med prisgaranti.

– Hela familjer ska komma hit och det ska finnas något för alla, förklarar Viktor Rådh.

Gallerian har länge tampats med för lite besökare och butiker som stängt igen.

Viktor Rådh hoppas att ­Hemcompaniet kan rädda gallerian ur den negativa trenden.

– Under den tiden då jag har varit här så har det inte varit så mycket folk, men jag hoppas att det ska komma fler. De kommer ju även att öppna ­Willys här nere och det måste ju få fart på skutan, annars vet jag inte hur man ska lyckas. Det är ju en jättefin galleria med stort parkeringshus, säger han.

Flera av kunderna som kommit till premiäröppningen tror även de att lågpriskedjan kan locka fler till Gallerian.

– Jag tror att det kan bli ett litet lyft. Jag tror det kan bli bra, säger Birgitta Stenvall.

– Jag tror att det kommer att locka folk, och särskilt när även Willys kommer hit. Så kan man mixa det med lite kvalitetsaffärer, säger Björn Abrahamsen.