Simone Fischer (M) ställde frågan till Kent Hansson (S) om vad han tänkte göra för att minska sjukskrivningarna på demenscentret.
Simone Fischer (M) ställde frågan till Kent Hansson (S) om vad han tänkte göra för att minska sjukskrivningarna på demenscentret. Bild: Thomas Bennelind

"Läget är kritiskt på Solbogården"

Det är höga sjukskrivningstal på Solbogårdens demens­center i Strömstad. Nu ska kommunen ta itu med pro­blemet.

ANNONS
LocationStrömstad||

Som Strömstads Tidning tidigare berättat dras Solbogårdens demenscenter med höga sjukskrivningstal. Vissa månader har sjukskrivningstalet legat på 22 procent.

LÄS MER:Simone Fischer (M): ”Det är katastrofala siffror”

Simone Fischer (M), som är kontaktpolitiker för Solbo, ställde därför en fråga till kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) under torsdagens fullmäktigemöte.

– Solbo var tidigare känt för att vara en bra arbetsplats. Läget där verkar vara mer kritiskt nu. Jag vill veta vad orsakerna är till att det ser ut så här och vad du, Kent Hansson, tänker göra för att förbättra situationen.

– Det stämmer väl med det vi fått till oss i kommunstyrelsens arbetsutskott, och detta måste åtgärdas, svarade Kent Hansson.

ANNONS

Han berättade att åtgärder är på gång.

– En HR-specialist arbetar med att minska sjukskrivningarna i kommunen och ordföranden i ­socialnämnden, Pia Tysklind, före­slår extern hjälp för just Solbo. Så det kan bli så att vi tar in det.

ANNONS