Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bjarne Mattsson på dragspel och Kurt Karlsson på kompgitarr svängde loss ordentligt under Kurt Jerrys sista spelning.

Kurt Jerrys har spelat sista dansen

Till nyår skulle musikerna ha firat 50-årsjubileum. Dansorkestern Kurt Jessys valde att sluta några veckor i förväg. I onsdags spelade bandet upp till sin sista dans i Lurs bygdegård.

Orkestern Kurt Jerrys bildades 1963. Strömstadsbandet väljer nu att sätta punkt för de närmare femtio intensiva åren.

– Till nyår hade det blivit femtioårsjubileum, men vi tyckte det var dags att sluta efter idag, berättar Kurt Karlsson under motionsdansavslutningen i Lur.

Kurt Jerrys har under åren varit en given orkester under onsdagsdanserna i Lur. Nu får arrangörerna i Föreningen Tanums Gammeldansare se sig om efter ersättare.

– Det är tråkigt för Kurt Jerrys är duktiga och glada herrar. Dessutom är det väldigt trevligt att uppmuntra de lokala banden men sedan är det såklart förståeligt att de vill trappa ner efter femtio års spelande, säger föreningens ordförande Barbro Abrahamsson.

Sammansättningen i Kurt Jerrys har med åren varierat men kärnan har hela tiden funnits i Strömstad.

– När vi började var vi fler i bandet för då fick vi ha musiker till allt. Då var det också himla mycket att bära med sig till varje spelning. Nu har tekniken utvecklats och då har vi blivit färre i bandet men det kan ändå låta lika mycket. Det är rätt häftigt faktiskt, säger Kurt Karlsson.

Kurt Jerrys består idag av Kurt Karlsson på kompgitarr, Karl-Erik Karlsson på bas och sång samt Leif Ekman på steel guitar. Under onsdagens avslutande spelning i Lurs bygdegård var bandet också förstärkt av Bjarne Mattsson på dragspel.

– Det blir lite mer ös och röj när vi får med dragspel så vi lånar in Bjarne ibland, berättar Karl-Erik.

Medlemmarna i Kurt Jerrys beskriver sin musik som gjord för mogendans. Flera av låtarna på repertoaren har de hämtat från de egna idolerna Lasse Stefanz och Streaplers. Vad musikerna ska ersätta tiden med framöver vet de ännu inte.

– Det blir nog lite tomt, men har man hållit på i femtio år tycker jag att vi kan sluta med gott samvete. Vi har visserligen redan fått tacka nej till tjugo spelningar för nästa år men någon gång måste man ju sluta, säger Kurt Karlsson innan han river av den sista låten för Kurt Jerrys.