Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För dem som ska vaccinera sig i fas 4 kommer man att kunna göra så på Kronans apotek i Strömstad och Nordby.  Bild: Victoria Petersson
För dem som ska vaccinera sig i fas 4 kommer man att kunna göra så på Kronans apotek i Strömstad och Nordby. Bild: Victoria Petersson

Kronans apotek i Strömstad kommer också att vaccinera

När det är dags för vaccinering i fas 4 kommer Strömstadsborna att kunna vaccinera sig i Kronans apotek i Strömstad och på Nordby shoppingcenter.

Sedan tidigare står det klart att Strömstadsborna kommer att erbjudas vaccinering i Tanum shoppingcenter, via drive-through. De som inte har bil kommer i stället att få sin spruta inne i shoppingcentret eller i ett tält på utsidan, detaljerna är inte helt klara.

Nu är det klart att även Kronans apotek kommer att vaccinera i fas 4, de som är mellan 18-59 år. På Kronans apotek i centrala Strömstad och på Nordby shoppingcenter kommer man att kunna få sin vaccinspruta.

Det kommer inte vara någon trängsel och vi kommer göra det tryggt för alla

En sjuksköterska från MediCheck kommer att finnas på plats i Strömstad, och en kommer att vara på plats på Nordby. Ungefär 70 personer om dagen på varje apotek räknar man med att kunna vaccinera. Det ska byggas ett tillfälligt rum för vaccination i apoteken, och det kommer att vara tidsbokning som gäller, berättar regionchef Kristian Ströberg.

– Det är via 1177.se som all bokning kommer att ske. Det känns roligt att kunna hjälpa till med vaccineringen, vi hoppas kunna bidra, säger han.

I Strömstad kommer en kundvärd att stå och ta emot dem som ska få vaccin. En person man anställt extra bara för detta uppdrag, berättar apotekschef Camilla Joutsimäki.

– Det kommer inte att vara någon trängsel och vi kommer att göra det tryggt för alla, Strömstadsborna är välkomna hit, säger Camilla Joutsimäki.

På 23 av Kronans apotek i regionen kommer man att kunna få sin vaccinspruta, berättar Kristian Ströberg.

När bokningen öppnar är inte helt klart, det är regionen som bestämmer för vilka bokningen öppnar först.

– Vi får löpande information från regionen om läget, men vi är redo.

LÄS MER: Här blir lokalen för massvaccination för Strömstadsborna

Mellan 800 och 1 000 personer om dagen kan vaccineras på Tanum shoppingcenter

De som ansvarar för vaccineringen i Tanum shoppingcenter är Heartbeat HLR, har fått uppdrag av regionen att ansvara för vaccineringen i Uddevalla, Munkedal, Tanum och Strömstad, och de kommer att erbjuda vaccinering på Tanum shoppingcenter. Man räknar med att öppna bokningen mellan vecka 20 och 22 och det blir drive-through där man får köra fram till en sjuksköterska, får sitt stick i armen och sedan köra till en observationsparkering där man får vänta 15 minuter på eventuella biverkningar.

– Vi kommer att ha personal som har översikt, och mår man dåligt så ska man tuta.

Åtta sjuksköterskor kommer att kunna vaccinera samtidigt, så man räknar med att kunna vaccinera åtta personer på fem minuter. Totalt mellan 800 och 1 000 invånare per arbetsdag, berättar Robert Sjöholm, koncernchef Heartbeat HLR.