Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Kraftig coronaökning i Strömstad

Antalet bekräftade smittade har ökat med 182 procent. Från att ha haft en av regionens lägsta nivåer av smittspridning ligger Strömstad nu näst högst.

Förra veckan (vecka 2, mellan den 11 och 17 januari) bekräftades 65 nya fall av covid-19 i Strömstad. Jämfört med veckan innan, då 23 fall rapporterades i Strömstad, är det en ökning med 182 procent. Detta enligt Västra Götalandsregionens veckorapport som offentliggjordes på torsdagsförmiddagen.

Tillsammans med Bengtsfors kommun har nu Strömstad näst högst smittspridning per capita i hela Västra Götalandsregionen. Bara Orust har högre smittspridning per capita.

I Tanum rapporterades 49 nya covidfall under vecka 2, att jämföra med 48 nya fall veckan innan.

Trenden i regionen som helhet är annars att smittspridningen minskar något. Under vecka 2 rapporterades 6 033 fall, vilket är en minskning med 766 fall jämfört med föregående vecka. De senaste två veckorna har smittspridningen minskat i alla åldersgrupper, utom i gruppen 0-19 år. I denna grupp är det oförändrat, enligt regionens veckorapport.

För att Norge ska öppna gränsen mot Västra Götaland krävs en smittspridning på under 25 nya bekräftade covidfall per 100 000 invånare räknat på två veckor. Incidensen för Västra Götaland över 14 dagar (vecka 1 och 2 sammanlagt) var 744 - så det är en bit kvar till att möta Norges krav.

Sedan den 26 februari 2020 har totalt 90 376 bekräftade fall rapporterats i Västra Götaland. Strömstad har sammanlagt rapporterat 323 bekräftade covidfall under samma period. Tanum har rapporterat 375 bekräftade fall.

Strömstad har sedan pandemins start 4 döda i covid-19, och för Tanum är den siffran 6. Detta enligt Socialstyrelsens statistik.