Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elisabeth Johansson (C), här flankerad av Sandra Andersson (L) och Tore Lomgård (C), krävde svar av kommunalrådet Kent Hansson (S) vid torsdagens kommunfullmäktige. Bild: Thomas Bennelind
Elisabeth Johansson (C), här flankerad av Sandra Andersson (L) och Tore Lomgård (C), krävde svar av kommunalrådet Kent Hansson (S) vid torsdagens kommunfullmäktige. Bild: Thomas Bennelind

Krävde svar om Badanstaltens framtid

I ett replikskifte i kommunfullmäktige krävde Elisabeth Johansson (C) svar från kommunalrådet Kent Hansson (S) om hur det blir med renovering av badhuset i Strömstad.

Som Strömstads Tidning berättade 19/9 står badhuset inför en renovering där man ska byta ut oljeuppvärmingssystemet. Under den renoveringen räknar Badanstalten med att hålla öppet – så länge det inte blir alltför många badgäster. Men Badanstalten står också inför en mer omfattande renovering, som beräknas kosta 36 miljoner och som kräver att badhuset håller stängt. Den var ursprungligen tänkt att dra igång nu i höst, men har skjutits fram i tiden.

LÄS MER: Miljonrenovering ska utföras på badhuset

I juni berättade kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) i kommunfullmäktige att det hållits ett samrådsmöte med exploatören av Myrenområdet, som planerar simhall, äventyrsbad och gym där. Ett alternativ till en stor renovering av Badanstalten kan vara att kommunen i framtiden hyr in sig i badanläggningen vid Myren.

Elisabeth Johansson väckte frågan vid torsdagens kommunfullmäktige om hur det ska bli med Badanstaltens framtid.

– Jag läste i tidningen att Strömstads simförening har många framgångsrika och lovande simmare som är aktiva nu. I artikeln framgår det att de väntar på besked när det gäller badhuset. Det är vi fler som gör.

– Jag vill ha ett besked av Kent Hansson om när det tas ett beslut om Strömstads badhus ska stängas eller inte.

Kent Hansson menar att det är värt att titta på alternativet med Myren.

– Det är väl värt att titta på det alternativet innan en renovering sätts igång. Jag vet inte i nuläget när vi kan ta ett beslut eftersom vi i dag inte har ett tillräckligt underlag för att bedöma vilket alternativ som är mest fördelaktigt – renovering av badhuset eller en lösning med en ny anläggning på Myren, säger han.

– Eftersom exploatören på Myren har för avsikt att satsa på en simhall, äventyrsbad och gym, även om kommunen inte är involverad, så kommer det att innebära en betydande konkurrens med Badanstalten.

Han berättar att det pågår samtal med exploatören om hur kostnaderna skulle se ut för kommunen att hyra in sig på Myren.

– Det jobbas aktivt på att ta fram ett jämförande ekonomiskt underlag som kan leda till att beslut fattas. Förhoppningsvis är det underlaget framme vid årsskiftet, säger Kent Hansson.

Jörgen Molin (M), vice ordförande i Strömstadslokaler, tillfogade:

– Vi pratar om 36,5 miljoner, men det är egentligen ingen som vet vad det kan kosta att renovera badhuset – det kan bli 50 eller 60 miljoner. Vi måste hålla i pengarna, därför är vi Moderater öppna för andra alternativ.