Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Möte med kommunfullmäktige i Fars Sal hösten 2017. Bild: Marita Adamsson
Möte med kommunfullmäktige i Fars Sal hösten 2017. Bild: Marita Adamsson

Kommunfullmäktige ställs in i Strömstad

Kommunfullmäktigemötet 26 mars ställs in på grund av den pågående coronapandemin. KF:s presidium träffades på tisdag 17 mars och fattade enigt beslutet att förorda att mötet ställs in.

I ett kort meddelande skriver ordförande Ronnie Brorsson (S), förste vice ordförande Mats Granberg (S) och andre vice ordförande Michael Cederbratt (M) att det på grund av att covid 19, den sjukdom som förorsakas av det nya coronaviruset, förklarats som pandemi är av största vikt att begränsa smittan. De hänvisar till att Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symptom på luftvägssmitta att undvika sociala kontakter.

De förklarar också i beslutet att de inhämtat råd från såväl kommundirektören Mats Brocker som säkerhetssamordnaren Peter Dafteryd och representanter för Grön stab, det vill säga den lägsta av kommunens beredskapsnivåer.

De har också tagit hänsyn till de ärenden som skulle behandlas och funnit att det bästa att göra i nuvarande läge är att ställa in marsmötet och sedan se hur läget är 23 april, då nästa fullmäktige enligt schemat ska hållas,

Kommunfullmäktige har 39 ledamöter som varje månad samlas i Fars Sal i Stadshuset. Närvarande brukar också vara tjänstemän från olika förvaltningar. Mötena är offentliga med plats för allmänhet som vill lyssna, eller kanske utnyttja allmänhetens frågestund eller tala för ett medborgarförslag. Det kan alltså bli relativt många personer som sitter tätt i salen.