Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Peter Dafteryd, säkerhetssamordnare i Strömstads kommun. Bild: Thomas Bennelind

Kommunen inför besöksförbud på äldreboenden

Från och med onsdagen den 18 mars är det besöksförbud på alla äldreboenden i Strömstad.

De tidigare besöksrestriktionerna på äldreboenden övergår till besöksförbud. Beskedet lämnade Peter Dafteryd, säkerhetssamordnare vid Strömstads kommun, under måndagen.

– Vi fortsätter arbetet med att hålla smittspridningen så låg som möjligt. Socialförvaltningen kommer från och med onsdag att införa besöksförbud äldreboenden, säger han.

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är äldre (80–85 år) och personer med underliggande sjukdomar i särskild riskgrupp för coronaviruset.

LÄS MER: Kommunen inför besöksrestriktioner på äldreboenden

Peter Dafteryd menar att beslutet bygger på att minimera risken för smittspridning. Nu ser kommunen över andra alternativ för att anhöriga ska kunna hålla kontakten med äldreboendena.

– Det kommer i stadshuset, och på de särskilda boendena, att finnas datorer med Skype-funktion (video-samtal), säger han.

Har ni kommunen fått information om bekräftade coronafall i Strömstad?

– Nej, vi har inte fått in några bekräftade fall i Strömstad. Det kan finnas fall som vi inte känner till, men det är inget bekräftat coronafall som jag har kännedom om.

Hur arbetar kommunen vidare under veckan?

– Vårt stora fokus ligger på att planera hur vi bedriver den samhällsviktiga verksamheten i fall vi skulle få ett antal sjukskrivningar bland personalen.

– Då får vi en utmaning med bemanning, kring prioriteringsordningen. Det är frågor som alla verksamheter jobbar med just nu, tar höjd för och kommer att redovisa till mig under en veckas tid.