Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kommunen går upp i krisledningsnämnd

På måndagen beslutade kommunen att gå upp i krisledningsnämnd på grund av coronahotet – något som sker vid extraordinära händelser.

Beslutet togs på måndagen och krisledningsnämnden sammankallas för att diskutera och ta beslut om ett stödpaket för lokala företag som drabbas hårt av coronakrisen.

Förslaget presenteras av kommundirektör Mats Brocker, som efter samråd med företrädare för näringslivet och kommunens politiska ledning tagit fram underlag för beslut.

Sedan tidigare har Strömstads kommun, i dialog med regionala och nationella myndigheter avseende beredskap och effekter av Corona, framfört att effekterna för det lokala näringslivet ligger på den högsta nivån för Strömstads del. Ingen annan kommun i Västra Götaland har rapporterat en sådan utveckling.

Krisledningsnämnden övertar beslutanderätten från andra nämnder i kommunen när det gäller frågor som är kopplade till coronahotet.

"Att Strömstad går upp i krisledningsnämnd är ovanligt, detta blir andra gången någonsin. Senast detta gjordes var 2015 när vi hade stor flyktingtillströmning med extraordinära behov i kommunen. Krisledningsledningsnämnden kan träda i kraft när en extraordinär händelse i kommunen inträffar", skriver kommunens kommunikationschef Maria Kvarnbäck i ett mejl till Strömstads Tidning.

Kommunen kallar till presskonferens klockan 17 på måndagskvällen. Håll utkik här på sajten för utförlig rapportering efter detta.