Polisen larmades till Svinesunds handelsområde på grund av ett misstänkt rånförsök –  då blev de själva utsatta för den knivbeväpnade gärningsmannen.
Polisen larmades till Svinesunds handelsområde på grund av ett misstänkt rånförsök – då blev de själva utsatta för den knivbeväpnade gärningsmannen. Bild: Marita Adamsson

Knivman anhållen – misstänks för mordförsök på fyra poliser

En man i 25-årsåldern beväpnad med kniv sköts i fredags av polis på Svinesunds handelsområde. Mannen är nu misstänkt för mordförsök på fyra poliser och anhölls på söndagen.
– Han hördes under söndagsmorgonen och sedan togs beslutet om att anhålla honom, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Johnny Andersson.

ANNONS
|

På fredagen larmades en polispatrull till Svinesunds handelsområde i Strömstad. Kassapersonalen i en matbutik hade hotats av en knivbeväpnad man som försökte råna butiken.

När polisen kom fram till platsen och skulle gripa mannen uppstod en enligt polisen så pass hotfull situation att patrullen sköt mannen.

LÄS MER: Skottskadade mannen opereras – misstänks för mordförsök

Knivmannen sköts – vårdas på sjukhus

Mannen fördes med ambulans till Näl där han vårdas och opererades under lördagen. På söndagen höll polisen förhör med honom. Sedan togs beslut om att mannen ska fortsätta sitta frihetsberövad – och han anhölls misstänkt för mordförsök på fyra poliser.

– Fyra poliser är målsägande i ärendet, berättar Johnny Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

ANNONS

Varken polisen eller Näl har uppgifter om hur allvarligt skadad mannen blev i samband med att han sköts.

– Vad jag vet är läget stabilt nu men han vårdas fortsatt på sjukhus, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Poliserna oskadda

Poliserna som utsatts för mannen är klarade sig och är oskadda.

– De är inte skadade alls, inga fysiska skador, säger Anna Göransson.

Vad som gör att mannen nu misstänks för mordförsök är polisen förtegna om.

– Vi kan inte gå in på detaljer om omständigheterna kring händelsen men det uppstod en hotfull situation med en man som bar kniv.

Utöver mordförsök är mannen även misstänkt för försök till rån.

ANNONS