Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jakob Simonson
Bild: Jakob Simonson

Klasser skickas hem från skola i Strömstad - efter ökad smitta

Nu ökar smittan på Bojarskolan i Strömstad, och flera klasser skickas hem för att bryta smittkedjor och minska antalet covid-fall.

Förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 4 på Bojarskolan kommer att få stanna hemma resten av veckan, på inrådan av smittskyddet i Västra Götaland. Bojarskolan är en av skolorna i kommunen där man sett en ökad smittspridning, skriver kommunen på sin hemsida.

Nu ska eleverna i de klasserna stanna hemma resten av veckan, och under tisdagen kommer lärarna förbereda skoluppgifter för eleverna att göra hemma resten av veckan.

Man vidtar också åtgärder på fritids, och delar upp eleverna i mindre grupper så det inte blir trängsel.

”Under senaste veckan har vi smittspårat i flera klasser på Bojarskolan. I samband med detta har Smittskyddet i Västra Götaland kontaktat mig ikväll och rekommenderat att jag ställer in undervisningen för några årskurser för att kyla ner rådande smitta på Bojarskolan”, skriver Marie-Louise Mattila, rektor vid Bojarskolan, i ett mejl som skickades ut till vårdnadshavare på måndagskvällen.

Bojarskolan. Bild: Jakob Simonson
Bojarskolan. Bild: Jakob Simonson

Informationen från Smittskyddet kom till vårdnadshavare sent på måndagskvällen, och personal var på plats på skolgården under tisdagsmorgonen för att informera dem som missat informationen.

Alla barn utan symptom återkommer till skolan måndag 29 november.

Strömstads Tidning har tidigare rapporterat om den ökade smittan i Strömstad, främst bland barn och ungdomar. Då sa smittskyddsläkare i regionen att det kan bli aktuellt att skicka hem hela klasser, för att bryta smittkedjor och minska spridningen.