Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Karlsgatan kommer att stängas av för biltrafik i ett par månader. Bild: Linda Smith

Karlsgatan stängs av när ledningar byts

Nu drar Strömstads kommun igång arbetet med att modernisera och bygga ut vatten- och avloppssystemet i Strömstad. Det kommer bland annat att leda till att Karlsgatan stängs av för biltrafik.

Med början i oktober stänger kommunen Karlsgatan för biltrafik. Arbetet med att byta ut gamla vatten- och avloppsledningar kommer att pågå mellan oktober och december och under den tiden är det bara gående och cyklister som får använda Karlsgatan.

Trafiken kommer att ledas om med hjälp av skyltar. Det berättar Strömstads kommun på sin hemsida.

Dessutom ska 14,8 kilometer sjöledningar dras från Bojarkilen och Öddö till reningsverket på Öster­röd. Ledningsarbetet har startat vid Bojardalen och pågår även vid Hålkedalen, där man bland annat arbetar med att svetsa ledningar.

Även Bojarparkeringens infart stängs av

Ledningsarbetet vid Bojardalen innebär att gång- och cykelvägen längs med gamla Hällestrandsvägen stängs av. Under en period stängs även Bojarparkeringens infart.

Kommunen har gjort en kartläggning av vatten- och avlopps­nätet, som visade på ett omfattande behov av att förnya ledningsnätet för att öka kapaciteten.

Det finns i Strömstads centrum ledningar från 1950- och 1960-­talet och även äldre än så, som är i dåligt skick.

Nya ledningar, skriver kommunen på sin hemsida, kommer bland annat att minska risken för översvämningar av källare och säkra en trygg leverans av dricksvatten.

Kommunen räknar med att arbetet med hela projektet kommer att vara avslutat i december.