Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Terése Lomgård, folkhälsostrateg i Strömstads kommun. Bild: Marita Adamsson
Terése Lomgård, folkhälsostrateg i Strömstads kommun. Bild: Marita Adamsson

Kampanj mot våld i nära relationer

På över 300 butiker i landet, bland annat Ica Kvantum i Strömstad, ­visas nu bildspel som lyfter riskerna för ökat våld och var utsatta kan få stöd och hjälp. – Det är viktigt att alla som är utsatta för våld nås av information och stöd, inte minst nu när smittspridningen och isoleringen åter ökar, säger Terése Lomgård, folkhälso­strateg.

Satsningen Tillsammans mot våld är en nationell kampanj som genomförs av Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelserna. Syftet är att uppmärksamma och stärka arbetet mot våld i nära relationer.

– Det är viktigt att alla som är utsatta för våld nås av information och stöd, inte minst nu när smittspridningen och isoleringen åter ökar. Därför är denna satsning viktig för att stärka arbetet mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck här och i hela landet, säger Terése Lomgård, folkhälsostrateg i Strömstads kommun, i ett inlägg på kommunens hemsida.

Informationen till vålds­utsatta sprids främst via affischering och inlägg i sociala medier. Den lokala satsningen kompletterar den nationella informationen som visas på Ica-butikernas skärmar.

På det sättet hoppas både Jämställdhetsmyndigheten och Strömstads kommun fånga upp så många som möjligt av de individer som är utsatta för våld på olika sätt.

Den som är i behov av stöd uppmanas höra av sig till kommunens socialtjänst på nummer 0526-19277.