Johan Hultberg (M), riksdagsledamot bosatt i Fjällbacka.
Johan Hultberg (M), riksdagsledamot bosatt i Fjällbacka. Bild: Arkiv

Johan Hultberg (M): ”Regeringen måste stötta Strömstad”

Johan Hultberg (M) riktar en fråga till civilminister Lena Micko (S) om vad regeringen ska göra för att stötta Strömstad och andra kommuner som lider svårt av coronakrisen.

ANNONS
LocationStrömstad||

Strömstad är en av de kommuner som drabbas hårdast av den pågående coronakrisen, vilket bekräftas av WSP:s nyligen publicerade rapport ”Coronakrisen och besöksnäringen”, som Strömstads Tidning tidigare berättat om.

Strömstad är den kommun i Sverige som har högst andel syssel­satta inom sällanköpshandel och den tredje högsta andelen sysselsatta inom hotell- och restaurangbranschen. Fler än var fjärde Strömstadsbo (26 procent) är sysselsatt inom just dessa branscher. Tanum ligger på femte plats i den listan.

Riksdagsledamoten Johan Hultberg (M) från Fjällbacka har skickat en fråga till civilminister Lena Micko (S) om vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att stötta Strömstad, Tanum och andra kommuner som drabbas särskilt hårt av coronakrisen.

ANNONS

Johan Hultberg varnar för att massarbetslösheten snart är ett faktum.

– För mig är det uppenbart att regeringen måste göra mycket mer för att dämpa coronakrisens ekonomiska effekter. Näringslivet behöver rejält sänkta kostnader och det nu. Annars är jag rädd för att massarbetslösheten snart är här. ­Regeringen måste särskilt stötta kommuner som är extra utsatta, såsom Strömstad, säger Johan Hultberg.

Civilminister Lena Micko (S) får tillfälle att besvara frågan vid nästa riksdagssammanträde.

ANNONS