Åsa Torstensson (C) frågade hur Peter Sövig (S) ställer sig till vindkraftsplanen då han sagt sig vara emot utbyggnaden på Tolvmanstegen.
Åsa Torstensson (C) frågade hur Peter Sövig (S) ställer sig till vindkraftsplanen då han sagt sig vara emot utbyggnaden på Tolvmanstegen. Bild: Marita Adamsson

"Jag arbetar efter vindkraftsplanen"


– Vindkraftsplanen är antagen av fullmäktige och jag arbetar efter den. Det deklarerade Peter Sövig (S), ordförande i miljö- och byggnämnden, som svar på en fråga i fullmäktige från Åsa Torstensson (C).

ANNONS
LocationStrömstad||

Åsa Torstensson ansåg att oklarhet rådde om miljö- och byggordförandens inställning till planen från 2010, som bland annat pekar ut fem områden lämpliga för vindkraftsansläggningar, sedan Peter Sövig i en intervju i Strömstads Tidning förklarat att han varit emot utbyggnaden av vindkraft på Tolvmanstegen.

– Nu är det dags för Ellevio att söka tillstånd för att gräva kablar från vindkraftsparker till Tolvmanstegen och det är viktigt att veta om arbetet fortfarande bedrivs enligt planen, förklarade Åsa Torstensson.

– Den är antagen och jag arbetar efter den. Det är ingen hemlighet att jag från början var emot utbyggnaden på Tolvmanstegen och ville bevara naturområdet, men det är min högst personliga åsikt och har inte med arbetet i nämnden eller med parti att göra, förklarade Peter Sövig.

ANNONS

ANNONS