En bil körde i diket vid Skeerondellen.
En bil körde i diket vid Skeerondellen. Bild: Jerker Norlander

Ishalka under tisdagen - bilar har åkt av vägen

Under tisdagsmorgonen har det på flera håll visat sig vara ordentligt halt på vägarna i Strömstads kommun. En bil körde in i mitträcket och sedan ner i diket på E6 i höjd med Skee vid 08:46.

ANNONS
LocationSkee||

Gårdagskvällens regn har under natten frusit på och bildat ishalka på vägarna under tisdagsmorgonen. Detta har bland annat rapporterats vid södra infarten i Skee och vid skärbygdsslätten, söder om Strömstad. Strömstads Tidning erfar att det även är halkigt på vägarna centralt i Strömstad.

Sveriges Radio Väst har varnat för halkan i Bullaren och på gamla E6 mellan Tanum och Strömstad.

Strömstads kommun informerar också på sin hemsida om att alla morgonturer med skolbuss är inställda på grund av de halkiga vägarna under morgonen. De uppger också att informationen uppdateras så snart de får ny information från bussbolaget, Västtrafik.

ANNONS

Vid 08:46 körde en bil in i mitträcket och sedan ner i diket, på E6 i höjd med Skee. Bilen fick bärgas men ingen behövde föras till sjukhus, enligt SOS Alarm. Det har varit begränsad framkomlighet på platsen, men vägen är helt öppen igen vid 09:39.

Vid 11-tiden låg ännu en bil i diket vid Skeerondellen (se bilden ovan). Det var lång väntetid på bärgning då fler olyckor inträffat samtidigt längre söderut.

ANNONS