Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen har testat positivt för covid-19 i Strömstad eller Tanum under de två gångna veckorna. Bild: Jakob Simonson
Ingen har testat positivt för covid-19 i Strömstad eller Tanum under de två gångna veckorna. Bild: Jakob Simonson

Ingen smittspridning i Strömstad och Tanum

Spridningen av covid-19 fortsätter att minska. I både Strömstad och Tanum rapporterades noll nya fall under de senaste två veckorna. Men smittspridning sker fortfarande i Västra Götaland – och nu vädjar regionen till allmänheten att fortsätta följa råd för minskad spridning.

Under förra veckan rapporterades 347 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, en minskning med 44 procent jämfört med veckan innan. 54 personer vårdades på onsdagen på något av regionens sjukhus, varav sju på intensivvårdsavdelning, med bekräftad smitta.

Smittspridningen sjunker i samtliga åldersgrupper och nästan i alla kommuner. Fortfarande är spridningen högst bland unga under 30, som är ute och rör sig och ännu inte blivit vaccinerade.

Samtidigt har Folkhälsomyndigheten förlängt råden för att minska smittspridningen till 30 september.

”Viktigt att var och en kommer ihåg att vi lever i en pandemi”

Nu vädjar Västra Götalandsregionen till allmänheten om att fortsätta följa de allmänna råden.

– Vi vet att när människor umgås utanför sin lilla krets, på fester och liknande så sprids smittan vidare och nya smittkedjor startas. Med tanke på att vi står inför en av årets största festhelger, midsommarafton, är det viktigt att var och en kommer ihåg att vi fortfarande lever i en pandemi, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Regionen har under pandemin märkt att människor undviker att söka vård, trots att de egentligen behöver den. Jan Kilhamn, tf hälso- och sjukvårdsdirektör, uppmanar därför invånarna att söka vård i tid och inte avstå från sjukvårdskontakt.

– Västra Götalandsregionens sjukvård finns till för invånarnas skull. Har du oklara eller allvarliga symtom, vare sig du misstänker covid eller något annat, ta kontakt med vården, säger Jan Kilhamn i pressmeddelandet.

Så många har smittats i norra Bohuslän

Kommun: Antal fall v.23 & v.24 (v.21 & v.22)

Uddevalla: 40 (154)

Munkedal: 8 (23)

Tanum: 0 (10)

Sotenäs: 6 (13)

Lysekil: 8 (29)

Orust: 4 (12)

Strömstad: 0 (6)

Källa: Västra Götalandsregionen