Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen planändring på Hällestrand

En ansökan om planbesked för att ändra tillåten användning av ett område på Hällestrands Ängar från äldreboende, handel och förskola till bostäder får nej av kommunstyrelsen.

Den gällande detaljplanen från 2006 viker området för framtida förskola, äldreboende eller handel. Men ingen har visat intresse för att bygga någon servicefunktion där och nu har önskemål inkommit om att planera om det för bostäder.

Kommunstyrelsen svarar dock nej. Motiveringen är att kommunen har som ett av sina mål att det alltid ska finnas detaljplaner i reserv som medger två områden för skolor och ett område för ­äldreboende.

Att resurserna för planarbete är ansträngda är ytterligare en orsak att säga nej. I ett läge när man måste prioritera vilka plan­uppdrag man arbetar med kommer byggförvaltningens tjänstemän och kommunstyrelsens politiker till slutsatsen att det vore fel att använda resurserna till ändringar som går emot ambitionen att ha ­beredskap för servicefunktioner som är ­nödvändiga när samhällen växer och att intresse av att bygga enligt plan kan uppkomma i framtiden.