Rånad. Det var när mannen gick längs Surbrunnsgatan som han blev överfallen av två för honom okända gärningsmän.
Rånad. Det var när mannen gick längs Surbrunnsgatan som han blev överfallen av två för honom okända gärningsmän.

Ingen misstänkt efter överfallsrån

Natten till lördagen blev en man misshandlad och rånad av två män i centrala Strömstad. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för överfallet.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan tre natten till lördagen som polisen fick ett larm om att en person hade blivit överfallen och rånad på Surbrunnsgatan.

– Det var två personer som förföljde honom, slog ner honom och tog hans plånbok och mobil, säger Anders Ragnesten som är utredare på polisen i Uddevalla.

Det var mannen själv som ringde polisen och anmälde rånet. Eftersom han blev av med sin mobiltelefon dröjde det en dryg halvtimme från det att han blev utsatt för rånet till larmet kom. I förhör med polisen uppgav offret att han kände smärta i ett knä och i ansiktet men han ville inte få läkarvård.

ANNONS

Just nu har polisen inga misstänkta men det ska handla om två gärningsmän.

– Brottsoffret kände inte igen personerna som överföll honom, så mycket kan jag säga, säger Anders Ragnesten.

Sedan slutet av september har det skett fler fall av allvarlig misshandel i centrala Strömstad. Den 23 september sköts en man i handen på Matrosgränd och bara fyra dagar senare, natten till den 27 september, misshandlades en ung man på Idrottsgatan.

Den 2 oktober var det dags igen när en man överfölls av en okänd gärningsman vid järnvägstationen. Efter att ha tagit emot flera slag och sparkar fick han föras med ambulans till Näl.

Även för de tre misshandelsfallen som skedde i början av hösten saknar polisen misstänkta.

ANNONS