Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ytterligare fyra personer i personalen ska testas Bild: Jakob Simonson
Ytterligare fyra personer i personalen ska testas Bild: Jakob Simonson

Ingen mer smitta upptäckt på Beateberg – fyra prov återstår

Ingen av de 17 boende på Beatebergsgårdens avdelningar Rosen och Aprikosen har smittats av covid -19. Det visar provresultaten. Av de 11 i personalen som ska testas har 7 fått sina svar, också de negativa.

I förra veckan beslöt smittskyddsläkaren i Västra Götaland och Per Midtvedt, ansvarig läkare för äldreboendet, att smittspårning skulle inledas på de bägge avdelningarna. En person i personalen hade då testat positivt för covid-19.

De som testas bor på de bägge avdelningarna eller har arbetat tillsammans med den smittade personen de närmsta dygnen innan hen blev sjuk.

Alla boende har fått sina svar, samtliga negativa. Av de 11 anställda som ska testas återstår fyra, som provtas under måndag och tisdag den här veckan. De har varit bortesta och lämnar därför sina prov litet senare än övriga. Svar på dessa fyra återstående test väntas på om ett par dagar.

Så länge alla prov inte är klara behandlas avdelningen som om smitta finns, det vill säga att personalen använder skyddsutrustning i alla nära vård.

Men viss skyddsutrustning används också generellt mera nu, sedan rekommendationer kommit om att visir bör användas i all ansiktsnära vård, berättar Joakim Möller, chef för Strömstads äldreboenden.