Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Upphandlingen av specialistvården vid bland annat Strömstads sjukhus har avbrutits efter att inga anbud kommit in. Bild: Jakob Simonson
Upphandlingen av specialistvården vid bland annat Strömstads sjukhus har avbrutits efter att inga anbud kommit in. Bild: Jakob Simonson

Inga anbud på specialistvården - upphandlingen avbryts

Regionen har avbrutit upphandlingen av specialistsjukvården vid närsjukhusen i Strömstad, Lysekil och Bäckefors. Detta efter att inga anbud kommit in.

I dag är det Aleris som bedriver specialistsjukvård på Strömstads sjukhus. Det uppdraget går ut den 31 oktober i år. Upphandlingen gäller den fysiska specialistsjukvården, där bland annat öron-näsa-hals i ingår, liksom gynekologi och kardiologi.

Ärendet går nu tillbaka till Norra hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen, som vid sitt sammanträde på torsdag kommer att besluta om man ska gå vidare och driva verksamheten i egen regi genom Nu-sjukvården.

− Det är beklagligt att vi inte fått in några anbud, säger Linda Jansson (M), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

– Nu går vi vidare för att se om vi ska driva verksamheten i egen regi och vi för en dialog med Nu-sjukvården för att se om vi tillsammans kan säkerställa kontinuiteten under en övergångsperiod.

Det är inte första gången upphandlingen avbrutits på grund av att inga anbud kommit in. Aleris, som i dag bedriver vård vid Strömstads sjukhus, har inte velat lägga ett anbud på att fortsätta med det. Så efter den 31 oktober finns det i nuläget ingen vårdgivare för verksamheten.

LÄS OCKSÅ: Inga anbud på specialistsjukvården i Strömstad

LÄS OCKSÅ: Kent Hansson (S): ”Förvånad över att man inte kommer med anbud”

Regionen kommer nu, inom ramen för den översyn som görs av vårdutbudet i Fyrbodal, att se över den långsiktiga lösningen för den nära specialiserade vården, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.