Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya förskolan på Ånneröd har totalt sex avdelningar, varav fyra ska ersätta Bojarskolans förskolavdelningar. Bild: Linda Smith
Nya förskolan på Ånneröd har totalt sex avdelningar, varav fyra ska ersätta Bojarskolans förskolavdelningar. Bild: Linda Smith

Inflyttning efter nyåret till nya förskolan på Ånneröd

Efter nyår kommer nya förskolan på Ånneröd stå redo att ta emot barn till sina totalt sex avdelningar. Invigningen kommer att ske under januari 2019.

Ännu är inget datum satt för invigningen. Först måste barnen flytta in.

– Vi tänker inte ha någon invigning utan att barnen är där, säger Gary Lyckell, projektchef på Strömstadslokaler.

Förskolans arkitektur är utformad av Ingela Marberg, efter ett koncept som använts också för den nya förskolan som håller på att byggas på Grålös i Skee. Gary Lyckell berättar att det är detta koncept man nu kommer att ta fasta på även vid framtida byggen av förskolor i kommunen.

– Vi ska ha ett koncept som är förankrat både i barn- och utbildningsnämndens åsikter och ett förvaltningsmässigt bra utförande som ska fungera ekonomiskt och för verksamheten. Vi ska inte uppfinna hjulet varje gång, säger Gary Lyckell och förklarar att personalen inte haft lika stort inflytande som tidigare, för att utformningen ska bli mer allmängiltig.

Förskolan kommer att ha sex avdelningar, vara fyra ska ersätta Bojarskolans fyra avdelningar. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Kerstin Karlsson (L) ser fram emot invigningen.

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att den alldeles snart är färdig så att vi kan börja flytta in i de nya fina lokalerna. Förskolan ligger strategiskt bra, nära Mällbydalen. Det blir ett lyft, samtidigt som vi nu kan komma igång med den nödvändiga ombyggnaden på Bojarskolan där antalet barn växer väldigt mycket, så jag är glad och nöjd att vi kommit fram så här långt. Det blir ett lyft för verksamheten, säger Kerstin Karlsson.