Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lagunens camping.

Inbrott på campingplatser - polisen misstänker liga

Det har varit inbrott i ett 60-tal husvagnar på Lagunens camping och Daftö Camping de senaste dagarna.

Inbrotten på Lagunen upptäcktes på onsdagens eftermiddag. Minst ett tjugotal husvagnar på Lagunens camping söder om Strömstad har utsatts för skadegörelse och inbrott, i flera fall har tjuvarna skurit upp förtälten. Enligt polisen har inbrottstjuvarna stulit främst elektronisk utrustning som TV-apparater och dataspel. Eftersom det är lågsäsong och mitt i veckan är det ganska folktomt på campingplatsen.

– Vi kontaktade polisen omgående och en polispatrull kom hit och undersökte området. Men i mörkret var det svårt att se omfattningen av det hela, så de kommer hit i dag (torsdag) också, berättar Lagunens ägare Pelle Olausson.

Hur ofta händer sånt här?

– Det var ett antal år sedan nu, sex år tror jag. Det är inte ofta, men det är inte första gången och sannolikt inte sista heller.

Alla målsägare har ännu inte hört av sig till polisen.
– Patrullen har varit ute och tittat, men det handlar om att få tag i alla ägare som inte är på plats. Brottsrubriceringen är inbrott och skadegörelse, säger polisens press­talesman Thomas Fuxborg.
Natten till fredagen utsattes Daftö Camping för liknande inbrottsstölder i ett 40-tal villavagnar. Även här stals bland annat elektronisk utrustning. Tillvägagångssätten vid stölderna påminner om varandra och polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän.

Lena Kempe är vd för Daftö resort. Hon berättar att campingen upptäckte de omkring 40 inbrotten under fredagsmorgonen. 

– Det var vår vaktmästare som upptäckte det här. Det är våra säsongsgäster som är drabbade. Det känns så klart jättetrist och det är fruktansvärt tråkigt, säger Lena Kempe. 

Hon berättar att campingen nu kommer att öka bevakningen av området. 

– Vi har ett vaktbolag som vi använder väldigt mycket under sommartid och helger. Nu kommer vi att ha ökad bevakning i åtminstone tre nätter för att säkerställa att det här inte händer igen. Vi vet ju inte om de som har gjort det här finns kvar i området, säger Lena Kempe.