Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Inbrott i kommunal fastighet – bilar stals

Tidigt på tisdagsmorgon upptäckte personal som skulle börja arbetsdagen att det varit inbrott i Crawfordhuset i Strömstad, hos tekniska kontoret. Två bilar stals - och hittades sedan av polisen, parkerade i Tanum.

Det var 06:47 som larmet gick till polisen från Crawfordhuset på Prästängen i Strömstad. Någon hade brutit sig in genom ett fönster, stulit två bilnycklar från nyckelskåpet och gett sig iväg med två av tekniska förvaltningens bilar.

Det var en Ford och en Volkswagen som efterlyses av polisen. Polisen gjorde under dagen en brottsplatsundersökning på fastigheten och kom fram till att tjuvarna tagit sig in genom ett fönster bredvid tekniska kontorets huvudingång.

Vid 12-tiden på tisdagen hade bilarna hittats på två olika adresser i Tanumshede. Vart tjuvarna tagit vägen är dock oklart - polisen har inlett en förundersökning.

– Vi har ett system i bilarna som gör att man kan spåra dem, och det funkade ju bra, säger tekniska förvaltningens chef Roland Kindslätt.

Bilarna var i ordning och utan skador, och har nu lämnats in till verkstad för omkodning av nycklarna.

– Det är som tur är inget som förstörts på eller i bilarna. Men det är skit att man inte får ha grejerna i fred, säger Ulrik Johansson, fordonsansvarig på tekniska förvaltningen.

– Det är lite konstigt, jag vet inte varför man får för sig att bryta sig in, stjäla två bilar, köra till Tanum och ställa dem där. Men sånt händer, fortsätter han.