Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ica-butik utsatt för rån

Vid 07-tiden på fredagen rånades en Ica-butik i centrala Strömstad. När vittnen försökte stoppa gärningspersonen hotade han att skära dem med kniv.

Det var allmänheten som upptäckte det pågående rånet. Vid 07-tiden på fredagen observerades en man som stod och packade ner snus i en påse inne på en Ica-butik i centrala Strömstad. Mannen var svartklädd och hade en huva uppdragen över huvudet, enligt uppgifter till polisen.

– Allmänheten ser också att rutan till butiken är krossad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

När gärningspersonen ska springa från platsen försöker vittnen stoppa honom. Personen i fråga hotar då att skära dem med kniv.

– Om du inte backar undan kommer jag att skära dig med kniv, det är hotet, även om personen aldrig visar någon kniv, säger Thomas Fuxborg.

Gärningspersonen lämnar sedan platsen till fots.

Ingen person är i nuläget gripen för rånet. Ett flertal personer har hört av sig till polisen med vittnesuppgifter. Det är oklart hur mycket snus tjuven har fått med sig, men enligt Fuxborg är det troligtvis inga större mängder.

– Insatsen är fortfarande pågående och vi söker gärningspersonen, säger Thomas Fuxborg.