Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bojarskolan (arkivbild). Bild: Jakob Simonson

I januari påbörjas ombyggnationen av Bojarskolan

När förskolebarnen flyttar ut från Bojarskolan börjar ombyggnationen av förskolan till nya klassrum som ska stå klara till höstterminen.

Utbyggnad kommer att ske i tre etapper, med start i januari 2019, efter att förskoleleverna flyttat ut. Förskolans gamla lokaler kommer då att byggas om till nya klassrum, som enligt tidsplanen ska stå klara till hösten. Bojarskolan som har 259 elever idag har en förväntad ökning med cirka 50 elever till hösten.

– Skolan kommer så småningom att bli tvåparallellig. I dag är det bara årskurs fyra, fem och sex som fortfarande är en klass per årskurs. Det kommer att byggas på underifrån och det är utifrån prognosen. Vi har sex år fram som vi kan se ungefär och vi hoppas även på inflyttning av familjer, säger Bojarskolans rektor, Marie-Louise Mattila.

Nu när ombyggnaden befinner sig i startgropen upplever Mattila att såväl elever som personal är glada och ivriga.

– Jag är ju rektor bara sedan i augusti så det känns jätteroligt att få vara med i det här utvecklingsskedet. Det är mycket nödvändigt, för vi är hemskt trångbodda. Både elever och personal har stort tålamod och är verkligen jätteduktiga. Vi ser fram emot att få fler lokaler och fritids är ju i vanliga klassrum som kanske inte är det optimala, men alla löser det på bästa sätt. Och det är ju för att vi har något bättre att sikta framför oss, säger Marie-Louise Mattila.

Andra etappen blir nybyggnation av idrottshall och matsal på skolgården och i en tredje etapp byggs den befintliga matsalen och idrottshallen om till klassrum.