Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gunilla Håkansson är ny chefredaktör för Strömstads Tidning och Bohusläningen. Bild: Charlotte Strömwall
Gunilla Håkansson är ny chefredaktör för Strömstads Tidning och Bohusläningen. Bild: Charlotte Strömwall

Hon blir Strömstads Tidnings nya chefredaktör

Strömstads Tidnings chefredaktör Ingalill Sundhage ska sluta vid årsskiftet. Det är bestämt sedan länge. Nu står det klart vem som blir hennes efterträdare.

Gunilla Håkansson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Bohusläningen i Uddevalla och Strömstads Tidning.

Gunilla har många års erfarenhet inom Aller Media från rollen som chefredaktör på Allas Veckotidning men har också en dagspressbakgrund från Östran i Kalmar.

Hon tillträder 1 december.

Gunilla Håkansson efterträder Ingalill Sundhage, som går i pension.

– Jag är mycket glad att Gunilla tar sig an den här för Bohusläningen och Strömstads Tidning så viktiga rollen. Med det fokus Stampen Media har på lokal kvalitetsjournalistik är chefredaktörerna på våra respektive mediehus avgörande för vår nuvarande och framtida affär.

– Gunillas erfarenhet från veckotidningsbranschen med stor kunskap om målgruppssegmentering och fördjupande reportage tillsammans med hennes dagspressbakgrund gör henne perfekt för detta jobb, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media, och fortsätter:

– Jag vill samtidigt passa på att tacka Ingalill Sundhage för det fina jobb hon har gjort under åren som chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Gunilla Håkansson ser med glädje fram emot det nya uppdraget:

– Ja, det här är ett drömjobb för mig. Jag är skolad i lokaljournalistiken och har mina rötter där. Att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Bohusläningen och Strömstads Tidning få utveckla produkten såväl digitalt som i print ska bli oerhört stimulerande och kul. Jag brinner av iver över att komma igång.