Hissar flaggan för coronainsatser

Coronasmittan har hållits på en jämförelsevis låg nivå i Strömstad – lägst i regionen. Strömstads kommun hyllar på fredag, med en särskild flaggdag, alla som gjort insatser för att hålla nere smittan.

ANNONS
LocationStrömstad||

Coronapandemin har ställt stora krav på invånare, företag, besökare och medarbetare i alla branscher i vår och sommar. Den 14 augusti flaggar Strömstads kommun för allas insatser och uppmanar invånare att göra detsamma. Det skriver kommunen på sin hemsida.

"Strömstads kommun flaggar för all personal som hållit i och ställt upp och som behöver fortsätta att vara vaksamma mot Covid-19 i hemmet och på jobbet i höst. Vi flaggar också för att visa vårt stöd för företag, kultur- och föreningsliv. Med en lokal flaggdag bjuder vi in hela Strömstad att hissa flaggan för att visa stolthet och stöd", skriver kommunen.

ANNONS

Man vill särskilt uppmärksamma medarbetare inom hemtjänst, hemsjukvård och på alla kommunens boenden.

– Det har varit och är en svår situation och ett mycket speciellt läge för Strömstad. Men Strömstad kan! Kommunen, företagarna och befolkningen har gjort ett gediget arbete och hittills hållit smittan på en mycket låg nivå. Vi drar lärdomar av den situation vi upplever och kommer att använda kunskapen för att fortsätta utveckla Strömstad inför framtiden. Flaggdagen 14 augusti kan ses som en start på detta arbete, säger kommundirektör Mats Brocker till kommunens hemsida.

ANNONS