Helen Mattsson som "Big Mama".
Helen Mattsson som "Big Mama".

Högklassig sommarshow i Strömstad

Sommaren 2012 har hittills inte gått till de minnesvärda. Molnig och regnig och ganska kall. Men på tisdagskvällen kom den äntligen; serverades på Laholmen av Ulf Karles heta och proffsiga showgäng.

ANNONS
|

Att "Sommaren är serverad" blir en succé var inte att ta miste på. Säkra aktörer knöt ihop det hela med fräcka dialoger, avancerade dansupptåg och skönsång. Den dinerande publiken fick också en försmak av vad som komma skulle i form av serverande aktörer som livade upp och lockade till många skratt.

Stämningen och spänningen var på topp när huvudshowen drog igång runt niotiden. Tre förföriska artister i form av Liv Eklund Swartz, Kåre Jånni Enderud och Johan Klarbrant lockade med en het, het stommar innan ridån fördes åt sidan och avslöjade en frapperande Big Mama från Kattan på Lökholmen i en skrattmuskelkrävande monolog. Helen Mattsson, naturligtvis.

ANNONS

Sedan fortsatte det hela i ett rasande tempo. Kåre Jånni Enderud, som arbetat ihop med Ulf Karle i över 30 år, är välkänd artist i Norge, men har aldrig tidigare stått på en Strömstadsscen. Det är bara att beklaga – och fantastiskt att Strömstadspubliken nu äntligen får ta del av hans talanger. Varför har du gömt honom för oss tidigare, Ulf? En showman av Guds nåde som stod för många obetalbara skratt.

För de främsta sång- och dansnumren stod Liv Eklund Swartz och Johan Klarbrant, för första gången tillsammans. Även för Liv var det premiär på en Strömstadsscen. De framstod som ett väl sammansvetsat par som lyfte varandra till nya höjder.

De talade inslagen hade en stark prägel av norskt idiom. Inte minst Helen Mattsson levererade som norska damen på "handlingstur". Måste upplevas. Några språkproblem är det inte, men kanske allra roligast för oss strömstadsbor som dagligen matas med gränsens blandspråk.

Som producent för showen står Ulf Karle tillsammans med Laholmen Hotel. Musikarrangemanget har gjorts av Bosse Markendahl, för ljudet stod Hannes Rognås och Martin Olsen. Sömnad och kläddesign Kåre Jånni Enderud och Annica Carlsson. Regi och koreografi Johan Klarbrant.

"Strömstad, en stad för alla smaker, salta bad, söta tjejer och beska köer till systemet."

ANNONS

"Sommaren är serverad" – är också något för alla smaker, salta bönor, söta karameller och några beska slängar mot sjukvården.

ANNONS