Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Händelsen på vattenverket åtgärdad

Det var ett tekniskt fel som fick vattenverket att stanna av igår natt. Nu är problemet löst. Driftansvarige Jörgen Karlsson, som arbetat med felet under natten, tackar invånarna för att de sparade på vattnet.

Den akuta händelsen som inträffade igår natt på vattenverket i Strömstad är åtgärdat. Det var tekniska förvaltningen som vid 22:55 skickade ut ett SMS till stadens invånare där de uppmanade dem att spara på vattnet.

”Starta inte tvättmaskiner och liknande. Vi hoppas på överseende med de svårigheter som kan uppstå och beklagar det inträffade”, var bland annat det som förmedlades.

Exakt tidsangivelse för när det skulle vara löst kunde kommunen inte ge då men under morgontimmarna var vattentornet fullt igen.

Jörgen Karlsson, som är driftansvarig för vattenverket hade precis kommit hem från den långa problemlösarnatten när tidningen fick tag i honom på förmiddagen.

– Vi har haft tekniska problem som slog ut hela vattenverket så vattenproduktionen avstannade helt men vi hade vatten kvar i reservoarerna och klarade det med hjälp av allmänheten som sparade in på vattnet, säger han.