Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utsikt över Kobbungens naturreservat och brandplatsen efter att branden släckts. Bild: Privat

Gräsbrand i Kobbungens naturreservat

Under tisdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Lervik för att släcka en gräsbrand i Kobbungens naturreservat.

Vid 18:45 på tisdagskvällen kom ett larm om en gräsbrand i Kobbungens naturreservat vid Lervik. Räddningstjänsten fick rycka ut och vid 20.30 tiden var branden släckt och området under kontroll. Brandorsaken är okänd men inget brott misstänks.

Strömstads Räddningstjänst kallade in en extra tankbil från Halden. Bild: Alexandra Turku
Strömstads Räddningstjänst kallade in en extra tankbil från Halden. Bild: Alexandra Turku

När räddningstjänsten kom till platsen brann det i gräset med öppna lågor. Branden tog fyr ungefär 300 meter in i skogen och täckte ungefär en gräsyta om 1500 kvm enligt räddningstjänsten på plats.

Två enheter från Strömstad var med i släckningsarbetet: en släckbil och en tankbil. Räddningstjänsten kallade även in en tankbil från Halden för att få extra vatten för släckningsarbetet. De gick över platsen med en värmekamera för att se till att det inte fanns några glödbitar kvar på platsen och det finns ingen spridningsrisk.

– Det är väldigt torrt i marken nu så folk borde inte elda nu, säger Mathias Johansson som var styrkeledare för insatsen och arbetar som brandman på Strömstad Räddningstjänst.