Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gottebiten varslar 80 anställda

I dag har beskedet gått ut till anställda i godisföretaget i Strömstads kommun att de varslats om uppsägning.

Varslet drabbar 80 anställda i gränshandelsföretaget som ägs av Orvelin Group med säte i Strömstad. I kommunen har Gottebiten butiker på Nordby och Svinesund. Det är anställda både i butikerna, på kontor och på lager som varslats.

– Det känns väldigt trist, säger en anställd, som på tisdagen blev varslad och som vill vara anonym, till tidningen.

– Men det var väntat. Vi visste att det här skulle komma. Vi har inga kunder, det har varit tomt sedan i mars. Om det inte kommer kunder, så kan man inte ha någon personal, så jag förstår att de gör så här även om det känns jobbigt.

Hur blir det för dig nu?

– Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. Man har räkningar att betala, det är hyran och bilen... det blir tufft.

Mats Idbratt är operativ chef för Gottebiten. Han vill i nuläget inte kommentera varselbeskedet.

– Vi har ännu inte hunnit kommunicera med alla i personalen. Vi håller på och ringer runt just nu. Så jag vill gärna vänta med att kommentera det här.

Det var i mars Norge stängde gränsen och den har varit stängd sedan dess - att åka över och gränshandla innebär tio dagars karantän för norrmän. Det har inneburit att Gottebiten förlorat 95-98 procent av sin omsättning, har företaget tidigare berättat.

Mer än 95 procent av företagets kunder är norrmän som åker över gränsen för att handla. När möjligheten att åka till Sverige i ett slag försvann, försvann också kunderna för gränshandelsföretagen.