Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gasläcka på Lionshov – utsläpp av ammoniak

Under lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Lionshov ishall i Skee där ett automatlarm gällande utsläpp av gas hade gått igång vid 18.30-tiden.

Larmet om läckande gas visade sig stämma.

– Styrkan från Skee brandstation som var först på plats drog sig tillbaka och spärrade av när de anlände på grund av stark lukt, säger Håkan Baatz, räddningsledare på platsen.

Strömstads styrka larmades då som kemresurs till platsen och man påbörjade en insats med brandmän i kemdräkter som fick gå in och hitta utsläppet.

– Vi gick in och försökte få täppt läckan från ammoniaktanken med hjälp av fastighetsskötare som kunde guida oss. Detta har vi troligtvis lyckats med nu, säger Håkan Baatz.

Polis, räddningstjänst och ambulans spärrade av området runt platsen. Polisen gick även till bostäder öster om Lionshov för att be alla boenden att hålla sig inne och stänga fönster och ventilation.

Hur länge blir ni kvar?

– En timme minst, säger Håkan Baatz vid 20:40-tiden.

Räddningstjänsten var på plats med enheter från Strömstad, Skee och Tanumshede brandstationer tillsammans med en ambulans och polis. Polisen misstänker inget brott bakom läckan.