I skogsbrandsområdet på Blomsholm låg fortfarande slangsystem kvar i helgen. Bilden visar branden i onsdags.
I skogsbrandsområdet på Blomsholm låg fortfarande slangsystem kvar i helgen. Bilden visar branden i onsdags. Bild: Thomas Bennelind

Gammal eldhärd i Kungsvik tog sig igen - brandkåren hoppas på mer regn

Räddningstjänsten i Strömstad kallades på fredagskvällen ut till Kungsvik norr om tätorten. Där hade det börjat brinna igen sedan någon för flera dagar sedan eldat ris.

ANNONS
LocationStrömstad||

I området ska det byggas hus och i samband med markarbeten har man eldat ris och kvist. Det har skett innan eldningsförbud infördes i norra Bohuslän i tisdags, men nu tog sig elden igen.

- Där fanns spår av stora högar som brunnit tidigare. Det här visat att man lämnat eld som inte varit riktigt släckt, säger Glenn Domare Gustafsson, insatsledare i Strömstad under helgen.

Även i skogsbrandsområdet mellan Blomsholm och Näsinge fanns fortfarande glödhärdar under helgen. Där har markägaren tagit över bevakningen, men räddningstjänsten har fortfarande slangsystem kvar.'

Under lördag förmiddag ryckte räddningstjänsten också ut till återvinningsstationen på Österröd sedan sopor börjat brinna i en sopbil. Personalen på återvinningsstationen och brandkåren kunde hjälpas åt att släcka elden.

ANNONS
ANNONS