Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göran Wallo slutar vid årsskiftet. Bild: Thomas Bennelind
Göran Wallo slutar vid årsskiftet. Bild: Thomas Bennelind

Göran Wallo slutar som kommunal VD

Efter nio år på posten går Göran Wallo i pension som vd för de kommunala bolagen Strömstadsbyggen, Strömstanet, Strömstagaragen och Strömstadslokaler. Han lämnar över det operativa ansvaret från 1 januari 2020.

Göran Wallo har haft uppdraget som vd för Strömstads kommunala bolag sedan hösten 2011. Nu, snart nio år senare, har han bestämt sig för att gå i pension.

Det skriver Strömstads kommun på sin hemsida.

Göran Wallo ser enligt hemsidan tidpunkten för att avrunda uppdraget som väl avvägd.

– Efter nio år på de kommunala bolagen i Strömstad och mer än 25 år på andra chefsuppdrag i både offentlig och privat verksamhet runt om i Sverige, så känner jag att det är dags att överlämna till yngre krafter, säger Göran Wallo till Strömstads kommun.

Göran Wallo har även ett uppdrag för Sveriges Allmännytta i Digitaliseringsrådet, som är Allmännyttans satsning på digitaliseringen av fastighetsbranschen, samt ett uppdrag som styrelseledamot i det regionala bolaget AB Netwest, ägt av regionen och 28 kommuner i Västra Götaland.

Göran Wallo kommer att fortsätta med dessa uppdrag fram till sommaren 2020.

– Göran har gjort ett bra jobb under de här åren, säger Lena Martinsson, AB Strömstadsbyggens styrelseordförande.

Hon ser tidpunkten för vd-byte som god.

– Vi har hunnit en bit in i nya mandatperioden, och det bra för bolagen att ett skifte i ledningen inte sker samtidigt som bolaget får ny styrelse, säger hon till Strömstads kommuns hemsida.

Arbetet med att söka en tillförordnad vd har inletts.