Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/35

Fyra bränder i Strömstad misstänks vara kopplade

Under natten mot lördag fick räddningstjänsten rycka ut på fyra anlagda bränder i Strömstad. Strax efter sju på lördagsmorgonen greps en man i 30-årsåldern i samband med händelserna.

Det var runt klockan 01.30 som det första larmet om brand nådde räddningstjänsten. En sopkorg inne på en toalett i centrum ska då ha stått i brand, men kunde lyckligtvis släckas relativt omgående.

Kort därefter stod ytterligare en sopkorg i lågor, denna gång vid bensinmacken i anslutning till Oslovägen. Därefter larmades räddningstjänst och polis till en tredje brand, denna gång vid en fastighet i närheten av macken.

Räddningstjänsten lyckades få alla bränderna under kontroll, men då samtliga tre sammanföll geografiskt nära varandra, samt att det skedde under ett kort tidsspann, gör att polisen nu misstänker att det rör sig om en och samma gärningsperson.

– Vi har varit där med hundpatrull och poliser. En förundersökning om mordbrand är inledd, men ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Men ni är alltså säkra på att det rör sig om en gärningsperson?

– Det vi åtminstone vet är att bränderna varit anlagda och att det skett i stort sett samtidigt. Så någon form av samband räknar vi med att det finns, säger Gunneng.

Runt klockan 04.40 meddelade polisen att ytterligare en brand uppstått i en sopkorg, denna gång vid Circle K, och att även denna nu ingår i utredningen.

Klockan 07.15 meddelade polisen på sin hemsida att en man gripits.

Vid en av avspärrningarna fick en polisman kontakt med en man som då uppgav att han varit involverad i händelserna. Mannen som är i 30-årsåldern greps på platsen och är tagen i förvar.