Från och med söndag går det fler tåg

På söndag byter Västtrafik tidtabeller i hela Västra Götalandsregionen. Samtidigt blir det fler avgångar mellan Strömstad och Göteborg.

ANNONS
LocationStrömstad||

Vid tidtabellskiftet den 15 december får många linjer justerade avgångstider och i samband med detta införs även de trafikförändringar som tagits fram under året. Populära linjer förstärks med fler turer, samtidigt som det blir färre turer på linjer med färre resande.

– Kundsynpunkter och resandestatistik är viktiga när vi utvecklar och anpassar kollektivtrafiken. Alla våra resenärers resandebehov ser olika ut. Utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt, med trafik som blir bäst för flest, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

På Bohusbanan mellan Strömstad och Göteborg sätts det in två nya tågavgångar på vardagarna. Den första med avgång från Strömstad 05.24 och den andra från Göteborg 16.45.

ANNONS

Sträckan är en förlängning av redan befintliga avgångar mellan Göteborg och Uddevalla. På söndagar sätts en ny linje mellan Uddevalla och Tanum in klockan 17.50, en förlängning av befintligt tåg från Göteborg.

ANNONS