Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Jakob Simonson
Arkivbild. Bild: Jakob Simonson

Fortsatt hög smittspridning i Strömstad

Strömstad ligger fortsatt högt vad gäller smittspridningen av covid-19.

Som tidningen rapporterade under onsdagen fortsätter smittspridningen öka i Västra Götalandsregionen. Under vecka 47 rapporterades 1 670 fall med covid-19, en ökning med 54 procent jämfört med föregående vecka.

LÄS MER: Stor ökning av covidsmittan i regionen

En ökning av antalet fall ses i alla åldersgrupper, men flest fall är det bland barn och ungdomar.

Strömstad har under flera veckor varit bland de kommuner som har störst smittspridning per capita i Västra Götalandsregionen. Nu har flera andra kommuner kommit ikapp och förbi.

Strömstad hade under vecka 47 (22-28 november) 25 nya bekräftade fall av covid-19. Det ger en incidens på 19 fall per 10 000 invånare, vilket är det sjätte högsta talet bland regionens kommuner. Störst var smittspridningen i Vårgårda kommun som hade ett stort utbrott med 98 fall – en incidens på hela 82 fall per 10 000 invånare.

Tanums kommun har däremot nästan ingen smittspridning alls. Förra veckan noterades ett nytt fall av covid-19 i kommunen.

Även Munkedal hade ett nytt fall vecka 47. Lysekil hade sju nya fall, Sotenäs hade fyra och i Uddevalla var det 24 nya fall. På Orust ligger smittspridningen relativt högt med 24 nya fall, vilket ger en incidens på 16, det sjunde högsta talet i regionen.

Fram till och med vecka 46 har 83 procent av invånarna som är 12 år och äldre i Västra Götaland fått minst en dos vaccin och 77 procent har fått två doser.

Den 1 december kl. 10:00 fanns det totalt 63 inneliggande patienter med covid-19, varav 9 på intensivvårdsavdelning, på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.