Flerbilskrock på Svinesundsbron

Under måndagseftermiddagen fick svensk och norsk polis ett larm om en flerbilskrock.

ANNONS
LocationSvinesund||

Vid 17:15-tiden på måndagen fick svensk polis och norsk polis, ambulans och räddningstjänst larm om en flerbilskrock på Svinesundsbron på svensk sida i norrgående riktning.

– Det har varit en trebilskrock på bron. Vi har en svensk patrull på plats och jobbar tillsammans med norska enheter. Vi har inga andra svenska enheter på plats, säger Pernilla Hennry, vakthavande befäl på polisen.

Enligt norska polisen ska fem personer vara skadade men med lättare skador. Initialt fick man in larmet i Norge att olyckan var på gamla Svinesundsbron på norsk sida men så var inte fallet.

E6 stängdes av helt I cirka en timme medan räddningsarbetet pågick. På grund av detta blev det långa köer och trafiken fick ledas om via gamla E6. Även på gamla E6 blev det långa köer till följd av det höga trafikflödet.

ANNONS

Vid 18:45 kunde polisens vakthavande befäl Pernilla Hennry berätta att tre fordon med sammanlagt tio personer var inblandade. Av dessa åkte fem personer med ambulans.

– Tio personer är det som är inblandade. Fem har åkt med ambulans för kontroll. Exakta skadeläget är oklart, säger hon.

Orsaken till olyckan är i nuläget oklar. Det är också oklart hur polisen rubricerar ärendet i nuläget. Vägen ska nu vara öppen som vanligt igen.

ANNONS